loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Header Image 0

Over ons

Maak kennis

Onze geschiedenis

In het bedrijfsleven zijn veel familiebedrijven actief en de autowereld maakt daar geen uitzondering op. Bij de opkomst van de automobiel, zoals dat vroeger heette, was het een uitdaging om met de tijd mee te gaan en de bakens te verzetten. Veel autobedrijven vinden hun oorsprong als smederij, wagenmaker of fietsenmaker. Mensen, die van niets iets konden maken en technisch zeer creatief waren. Repareren en het autootje op de been houden was een uitdaging en zo proberen van een garagebedrijfje uit te groeien naar een automobielbedrijf en een dealerschap te bemachtigen . Bij Automobielbedrijf de Bruijn was dat niet anders.

In 1934 besloten de heren Goedhart en de Bruijn samen een autobedrijf te beginnen aan de Lopikerstraat te Schoonhoven. In de moeilijke tijd voor de oorlog wisten ze een klantenkring op te bouwen van wie zij het vertrouwen kregen. Met de verkoop van personen- en bedrijfswagens werd de zaak verder uitgebreid. Merken als Chevrolet, DKW en Austin werden verhandeld en veel dumpvrachtwagens werden opgekocht, compleet gereviseerd en doorverkocht. Goed en bekwaam personeel was toen al het gezicht van het bedrijf.

In 1950 werd het Morris dealerschap aangegaan, waarna in 1965 werd overgegaan naar Simca, Sunbeam, Chrysler en Talbot. Door ziekte en het vertrek van de heer Goedhart, kwam in 1963 de 2de generatie in het bedrijf, te weten Cees de Bruijn, welke samen met senior de zaak verder uitbreidde.

Het VW/Audi dealerschap werd aangegaan in 1980. Door plaatsgebrek in de binnenstad werd in 1992 een nieuw pand gebouwd in Schoonhoven Oost met een benzinestation en carwash. In 1994 kwam Jan-Willem de Bruijn als derde generatie het bedrijf versterken. 2004 was het jaar waarin hij Cees de Bruijn na ruim 40 jaar opvolgde als directeur. Inmiddels is ook zijn broer Pieter de Bruijn in het bedrijf werkzaam en samen zetten zij het familiebedrijf voort.
In 2012 werd het bedrijfspand ingrijpend verbouwd. Zo werd de werkplaats flink vergroot en werden er nieuwe kantoren gerealiseerd voor directie, verkoop en administratie. Maar meest in het oog springend was de prachtige luifel met oprijbalkon voor auto’s. Dit maakte van het pand een enorme eyecatcher. Vanaf dat moment is het bedrijf zich nog sterker gaan profileren als Volkswagen dealer en specialist in Audi, SEAT en ŠKODA.

Gallery Image 0

Jan-Willem de Bruijn

Directeur / verkoop

Gallery Image 1

Pieter de Bruijn

Aftersalesmanager / verkoop

Gallery Image 2

Cees de Bruijn

Oud directeur

Gallery Image 3

Johan Nuyt

Service adviseur

Gallery Image 4

Erwin van den Berg

Service adviseur

Gallery Image 5

Andy Schep

Chef magazijn

Gallery Image 6

Edwin Peltenburg

Chef werkplaats

Gallery Image 7

Averil van Apeldoorn

Administratief medewerkster

Gallery Image 8

Ria Vermeulen

Administratief medewerkster

Gallery Image 9

Piet Verschuur

Algemeen medewerker

Gallery Image 10

Arjan Kluin

Monteur

Gallery Image 11

Chris Opschoor

Monteur

Gallery Image 12

Baaike Schep

Monteur

Gallery Image 13

Joris van Zuilen

Monteur

Gallery Image 14

Don Duits

Monteur

Gallery Image 15

Thomas Hey

Monteur

Gallery Image 16

Jeffrey Bergsma

Aflevermonteur

next.svg
back.svg

Maak kennis met ons team

Wij werken dagelijks met een enthousiast team aan een optimale klanttevredenheid. Maak kennis met onze mensen.

Daarom kiest u voor
Automobielbedrijf de Bruijn B.V.

Sinds 1934 is ons familiebedrijf al een gevestigde naam in Schoonhoven en omgeving.

Ons doel is om, elke dag weer, onze klanten tot volle tevredenheid mobiel te houden. Kwaliteit, service, vertrouwen en persoonlijk contact zijn onze kernwaarden. Ons team bestaat uit 17 gemotiveerde medewerkers die elke dag voor u klaar staan.

41
Auto's op voorraad
17
Aantal collega's
9,8
Klanttevredenheid