Winter acties

Ga voorbereid de weg op

Ook in de winter willen we dat u volop van uw Volkswagen kunt genieten. Geen onverwachte verrassingen –
zodat u het hoofd koel kunt houden en de auto warm.

Wij helpen u met tips, checklists en wintersport accessoires voor
uw Volkswagen. Zo gaat u echt een relaxte rit naar uw wintersport bestemming tegemoet.

Al voor € 20 plan een wintercheck
Heeft u hulp nodig bij het checken van uw Volkswagen?

Wij controleren de auto op 12 essentiële punten. Zo kunt u ook deze winter weer veilig op weg!

Heeft u alles mee?
Een ijskrabber is nog maar het begin van de uitrusting die u mee moet nemen op reis naar uw wintersportbestemming. Lees mee met onze winterchecklist. Wij helpen u op weg, zodat u alleen nog maar hoeft te genieten van de pistes.

Check, check dubbelcheck

Vignet / milieusticker

Voor een aantal landen is voor toeristisch en zakelijk verkeer verplicht om een vignet of een milieusticker te hebben. Dit geld voor landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Een vignet of milieusticker is o.a. te kopen bij de ANWB of bij de grensovergang. Meer informatie over een milieusticker of een vignet en voor welke landen deze nodig is, kunt u vinden op de website van de ANWB : https://www.anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding/reisdocumenten/vignet

 

Files

Het kan flink druk zijn op de wegen naar de wintersport bestemmingen. Met een beetje goed plannen voorkomt u onnodige vertragingen. Vermijd bijvoorbeeld de piekuren in het weekend of vertrek extra vroeg.

 

Winterbanden

Winterbanden zijn in landen als Duitsland en Oostenrijk verplicht en dat is niet zonder reden. Bij koude temperaturen (onder de 7°C) en sneeuwval geven winterbanden veel meer grip dan zomerbanden. Per land zijn de regels over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen verschillend.
Meer informatie over het de regels kunt u vinden op : https://www.anwb.nl/auto/banden/winterbanden/winterbanden-in-het-buitenland

Hieronder vind u een aantal dingen wat belangrijk is om mee te nemen. In sommige landen kunnen extra regels gelden.
Het is dus belangrijk om dit van te voren even te controleren. Mocht u wat willen bestellen dan kunt u dat per email doen of via de webshop
en bij ons afhalen.

Verplicht in meerdere landen

Gevarendriehoek

Mocht u onverhoopt langs de weg komen te staan, dan is het uiterst belangrijk om dit duidelijk aan te geven aan uw medeweggebruikers.

Prijs : € 7,95 inclusief BTW

Veiligheidsvest Ultra (voor onder voetmatten)

Een veiligheidsvest in de auto kan van levensbelang zijn en daarom is in veel landen verplicht. Dit veiligheidsvest kan vrijwel onzichtbaar en toch binnen handbereik onder iedere vloermat worden geplaatst. Dankzij het unieke goed zichtbare label is het meteen duidelijk dat er onder de vloermat een veiligheidsvest zit.

Prijs : € 5,45 inclusief BTW

Verbanddoos

Bij een klein ongelukje (vinger opengehaald) of bij een groot ongeluk (aanrijding) wilt u natuurlijk eerste hulp verlenen. Een verbanddoos is dan ontzettend fijn om bij de hand te hebben. Zo kunt u eerste hulp verlenen waar dat nodig is.

Prijs : € 11,50 inclusief BTW

Sneeuwkettingen

Met de Volkswagen sneeuwkettingen ervaart u betere grip op sneeuw en ijs. Deze sneeuwkettingen zijn voorzien van een speciaal systeem, waarmee de spanning volledig automatisch geregeld wordt.De ketting wordt gecentraliseerd tijdens het rijden, waardoor handmatige naspanning niet nodig is.

Prijs vanaf : € 129,-  inclusief BTW

Handig om mee te nemen

Set reservelampen

Originele Volkswagen verlichting heeft een gelijkmatige en hoge lichtopbrengst en is energiezuining. Bovendien gaat de verlichting lang mee dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen en hoge temperatuurbestendigheid. Met deze set is het mogelijk om de verlichting zelf te vervangen voor goed zicht en maximale veiligheid.

Prijs : € 19,40 inclusief BTW

IJskrabber met sneeuwborstel

Met behulp van deze ijskrabber met sneeuwborstel is het schoonmaken van uw Volkswagen snel en efficiënt gebeurd. De ijskrabber is gemaakt van hoogwaardige polycarbonaat en is voorzien van een anti-slip handvat.

Prijs : € 7,95 inclusief BTW

Ruitenontdooier 500ml

Het is niet nodig om de dag met koude handen te beginnen: met de Volkswagen ruitenontdooier kunnen bevroren ramen binnen enkele seconden worden ontdooid en ontdaan van ijs. Bovendien voorkomt het reinigingsmiddel snel opnieuw invriezen en zorgt voor een helder, niet verblindend zicht.

Prijs : € 7,95 inclusief BTW

Slotontdooier

Deze slotontdooier is niet alleen een ontdooier voor diep bevroren deursloten. De ontdooier verhindert bevriezen bij toepassing vooraf tot 4 weken en de mechanische onderdelen in het deurslot worden tegelijkertijd onderhouden door hoogwaardige olie.

Prijs : € 3,95 inclusief BTW

Voordat u op vakantie gaat is het verstandig om de auto op een aantal punten te controleren. Hieronder vind u een kort overzicht van een aantal punten welke u zelf kunt controleren.

Vloeistoffen motor controleren

Voordat u op vakantie gaat, is het belangrijk om de vloeistoffen van de motor te controleren. U kunt hierbij denken aan de motorolie en koelvloeistof, maar ook de AdBlue is een belangrijk punt om niet te vergeten. Mocht u de vloeistoffen niet hebben staan, dan kunt u altijd even bij ons aanrijden!

Airconditioning / Verwarming

Ook in de winter is een goede werking van de airco belangrijk. Het helpt u namelijk om snel de beslagen ramen te ontwasemen.  En een warme auto tijdens de koude winterdagen is natuurlijk ook wel zo lekker. Het is daarom handig om beide systemen van te voren even te controleren.

Ruitensproeiers / ruitensproeiervloeistof controleren

Wat ook belangrijk is, is de ruitensproeier van uw auto om deze even te controleren. TIP : Met de Volkswagen ruitensproeiervloeistof voor de winter voorkomt u een niet-werkende ruitensproeier en vlekken op uw ruit van bijvoorbeeld zoutresten. De 5 L tank is genoeg om uw reservoir helemaal mee te vullen.

Prijs : € 4,95 inclusief BTW

Visuele check

Bekijk de auto goed van binnen en buiten, denk bijvoorbeeld aan goed sluitende rubbers bij de deuren, schades en staat van de verlichting.

Banden 

Om een goed contact met het wegdek te garanderen, is het belangrijk om de banden van uw auto te controleren. U kunt zelf controleren of de bandenspanning juist is,  er geen beschadigingen zichtbaar zijn en of het profiel nog voldoende is. Bij twijfel mag u altijd even langskomen, dan controleren we het even voor u.

Al voor € 20,- kunt u bij ons de wintercheck inplannen

Heeft u hulp nodig bij het checken van de Volkswagen? Wij controleren de auto op 12 essentiële punten. De wintercheck is weer beschikbaar vanaf 1 november 2020..

Volgeladen telefoons en tablets

Zorg voordat u gaat dat alle elektronica goed is opgeladen. In de meeste Volkswagen zijn er voldoende handige USB-laders, ook op de achterbank.

Autospelletjes

Van een ouderwets potje ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ tot travel-varianten van de bekende bordspellen. Met leuke spelletjes is die reistijd zo voorbij.

Playlist

Wat is nou een roadtrip zonder een ijzersterke playlist, Dit kunt u maken door voor vertrek de beste nummers klaar te hebben staan.

Tips voor rijden in de winter

Denk aan de kleine dingen, zodat u veilig op weg gaat

 #1

Laten De huidige ruitenwissers strepen achter of maken ze lawaai bij gebruik? Dan is het tijd om de ruitenwissers te vervangen.

 #2

Naast de juiste band is ook de juiste bandenspanning van belang. Hou het op peil door eens per maand de bandenspanning te meten.

 #3

Bescherm het stoffen interieur door de veloursmatten tijdelijk te wisselen voor rubberen matten.

 #4

Beslagen ramen? Zet de airco aan op de maximale stand, gericht op de voorruit. En zorg ervoor dat de ramen schoon zijn, dat voorkomt condens.

Kunnen we u een handje helpen?

Kom langs voor een bandenwissel
Onder de 7 graden hebben winterbanden meer grip en een stuk kortere remweg. Laat daarom op tijd de banden omwisselen van zomer- naar winterbanden. Zo weet u zeker dat u deze winter met een gerust hart op pad kunt. De zomerbanden slaan we zonder problemen voor u op in ons bandenhotel.

Nieuwe winterbanden?
Heeft u nog geen winterbanden, of zijn ze gewoon aan vervanging toe? Dan bent u bij Autobedrijf de Bruijn aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor winter- of all-seasonbanden. Vraag vrijblijvend een offerte bij onze werkplaats!

De genoemde prijzen zijn inclusief BTW. De acties zijn geldig t/m 31-12-2020 en zolang de voorraad strekt